En instruktionsvideo er et stykke videoindhold der er lavet til det formål at instruere eller uddanne seeren. Der kan være mange forskellige grunde til at det giver mening at lave en instruktionsvideo for jer. Det kan være at jeres virksomhed tilbyder et produkt der er meget komplekst. I dette tilfælde kan en instruktionsvideo være det rigtige til at kommunikere med jeres målgruppe og forklare det i tilbyder. Det kan også være at i helt simpelt blot ønsker at vise brugerne hvordan man betjener et produkt i sælger og hvad fordele/ulemper er ved produktet. Hvorfor det er en god idé at bruge tid og penge på at lave en instruktionsvideo kan du læse mere om herunder.

Eksempel på instruktionsvideo

Vil du høre mere?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Den bedste brugsanvisning i verden

En instruktionsvideo er den bedste brugsanvisning, som dine kunder kunne ønske sig. Jeg kender det selv, video fungerer en del bedre end andre medier, når det handler om at videregive informationer. Derfor er det en kæmpe hjælp når der brugerne skal forstå et produkt og der er video til rådighed. Et produkt der forhandles på en hjemmeside kommer ofte med en fin beskrivende tekst. Den indeholder ofte en masse informationer såsom beskrivelse af produktet, specifikationer, mål og så videre. Dette er bare ikke altid nok og dette kommer der her et eksempel på.

’’En potentiel kunde ønsker at købe en ismaskine. I varebeskrivelsen kan kunden se at produktet vejer X antal kilo, måler X og desuden kan fryse isen ned selv ved hjælp af en indbygget kompressor… ’’

Informationerne, som kunden modtager er ganske vist relevante, men er det nok til at træffe beslutningen om produktet er det rigtige? Med en instruktionsvideo, har du mulighed for at vise kunden processen fra man starter maskinen og til isen er færdig og det giver et meget klarere billede af om produktet er det rigtige.

På YouTube er det også en helt klar tendens at brugerne elsker instruktionsvideoer.  Ofte starter en kundes informationssøgning med at de efterspørger videoindhold – denne bølge er værd at ride med på. Kan man besvare eventuelle tvivlsspørgsmål med en instruktionsvideo, så er meget arbejde gjort i forhold til at få kunden til at købe produktet. Det er dog ikke kun instruktionsvideoer der er populære, men også unboxing, anmeldelser eller lignende. Det handler i bund og grund om at lave noget videoindhold, som giver brugerne værdi og får dem til at stole på jer

Mindre kundeservice, gladere kunder – whats not to like?

En ofte overset fordel ved at bruge instruktionsvideoer er at det rent faktisk giver gladere kunder. Ikke alt skal måles i hardcore salgstal og når vi snakker branding og kundeservice er video et stærkt redskab. Man har med en god video mulighed for at mindske de spørgsmål kunden måtte have til brugen af produktet. Dette gør naturligvis oplevelsen bedre for kunden, men gør samtidig at mængden af henvendelser i kundeservice bliver mindsket. En instruktionsvideo er altså en del af rigtig god kundeservice og derfor noget i selvfølgelig skal tænke ind som en del af jeres online strategi.

Brug jeres videoer i annoncering også

En instruktionsvideo behøver ikke udelukkende at være på jeres hjemmeside eller YouTube kanal. Videoindhold er perfekt til brug ved eksempelvis facebook annoncering. Udover at facebook belønner brugen af video med lavere klikpriser, så finder målgruppen ofte video mere relevant. Derfor slår man altså to fluer med et smæk ved at investere i professionel videoproduktion. Står du derfor og mangler hjælp til jeres nye instruktionsvideo så læs endelig et udpluk af vores cases – Det kunne være vi kunne hjælpe jer også?

Produktvideo

En produktvideo har mange fordele og en af de største er muligheden for at forklare et produkt eller en ydelse så folk forstår det.

Læs mere