En kampagnevideo er et uundværligt værktøj for markedsføringsansvarlige i hele verden. For at forstå en kampagnevideo er det dog vigtigt at forklare hvad en kampagne egentlig er. En kampagne er et eller flere forskellige budskaber der skal leveres til en målgruppe. Dette skal gøres over en tidsbestemt periode, som kan variere i det uendelige. Nogle kampagner varer 2 uger og andre varer et år eller længere. En kampagne er i sin essens kommunikation der er sat i system og som foregår i en bestemt periode. 

Dette bringer os videre til kampagnevideoen, som ofte spiller en central rolle i kampagner. En kampagnevideo er en essentiel del af enhver kampagne af især to årsager. 

1. Det er med video nemmere at kommunikere for eksempel et komplekst eller følelsesmæssigt budskab ud. Du kender det sikkert selv fra trafiksikkerheds kampagner. Ser du en plakat ude i trafikken eller i gadebilledet fanger du måske budskabet, men bliver ikke påvirket af det. Effekten af eksempelvis trafiksikkerhedskampagner er langt større når man kan bruge billede, lyd og effekter til at visualisere den konsekvens det kan have eksempelvist at køre for stærkt. 

2. Video er mere fleksibelt! Med video har du mange flere strenge at spille på end du har med eksempelvis billeder eller radiospots. En god kampagne foregår sjældent kun på et enkelt medie, men ofte flere og måske dem alle sammen. Derfor er det vigtigt at producere indhold der kan performe både på TV og på de sociale medier. Du kan lave kampagnevideoer så lange/korte som du har lyst, så længe de passer til mediet og dette er et værdifuldt redskab når du skal kommunikere til din målgruppe. 

Vil du høre mere?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Video der styrker budskabet

Som med alt mulig andet, så fungerer video helt fantastisk i kampagner. Hvis man tænker over det, så er det svært at forestille sig en kampagne der ikke gør brug af video på en eller anden måde. Der er da også en grund til det og det er helt klart videos evne til at styrke et budskab. Video er ofte den nemmeste og hurtigste måde at få kommunikeret et budskab ud til modtagerne. Dette skyldes at vi er vant til video, da vi er omgivet af det konstant. Om det er i fjernsynet, på de sociale medier eller noget helt tredje så er video blevet en del af vores hverdag. Derfor er det også ofte en række videoer der er den centrale del af kampagner den dag i dag.

En kampagne kræver planlægning

Enhver skarp kampagneansvarlig ved at noget af det vigtigste hvis man vil have en succesfuld kampagne er den forudgående planlægning. Dette gælder selvfølgelig også når man skal have lavet kampagnevideo. Om det blot er en enkelt video eller en række forskellige, så er det vigtigt at have en plan klar fra starten af. Vil man være sikker på at denne plan og kampagnens målsætninger går i opfyldelse, så er en kampagnevideo helt sikkert vejen frem.

Testimonials video

En testimonial video er et stykke videoindhold der ofte bruges til branding eller reklame.

Læs mere