Video er et fantastisk værktøj til at fortælle fængende historier, dette gælder både overfor kunder og fremtidige kollegaer. Mange virksomheder har fået øjnene op for de muligheder video giver i rekrutteringsfasen. I dag går kandidater i højere og højere grad op i kulturen og værdierne i en mulig arbejdsplads. Især de unge ”millennials” går op i at kunne stå inde for den virksomhed der er på CV’et. Denne aldersgruppe, som også er kendt som Generation Z fokuserer meget mindre på de hårde værdier såsom løn og mere på CSR-strategi og arbejdsmiljø. Ønsker i at tiltrække kandidater fra denne aldersgruppe er fordelene ved en rekrutteringsvideo ikke til at overse. De unge er vokset op med teknologi og er massivt til stede online. Her er det en stor fordel at kunne dele en rekrutteringsvideo på Facebook, Instagram, LinkedIN for at tiltrække opmærksomhed. Dertil lægger du det faktum at platforme som Facebook belønner brugen af video og så har du opskriften på en effektiv rekruttering.

Det er nemt at skrive at i som virksomhed går meget op i det sociale sammenhold på kontoret, men budskabet kan nemt miste styrken i en lang tekst. Fremviser i i stedet en rekrutteringsvideo med billeder fra den årlige sommerfest, hyttetur eller noget helt tredje, så ser kandidaten med egne øjne hvad i har at byde på. Et godt stillingsopslag er på mange måder ligesom en ansøgning, hvis i forventer at jobsøgeren er kreativ med sin ansøgning, skal i så ikke også være det med jeres stillingsopslag? Intet er værre end en kandidat der tydeligvis ikke har brugt tid på at lære jeres virksomhed at kende, dette kan i imødekomme.

Ruths Hotel

Dyrene beskyttelse

Vil du høre mere?

Så er du meget velkommen til at kontakte mig.

Hvad kan en rekrutteringsvideo indeholde?

En rekrutteringsvideo er naturlig forskellig fra virksomhed til virksomhed. Det vigtigste er at den er troværdig og professionel. Overvej hvad der gør jeres arbejdsplads til noget specielt og hvordan viser i det bedst muligt overfor en mulig ny kollega. Videoen skal naturligvis vække interessen hos seeren med det mål at der lander en kvalificeret ansøgning i indbakken. Rekrutteringsvideoen skal give et retvisende billede af hvordan det er at være en del af jeres virksomhed. Det er omvendt også en mulighed for at tiltrække de rigtige kandidater. Ligesom jobsøgende har krav til virksomheder har i som arbejdsgivere også en idé om hvilken profil i ønsker. En god rekrutteringsvideo er derfor til gavn for både jobsøgeren og jeres virksomhed. Med en rekrutteringsvideo har i mulighed for at fokusere mere på hvad en kandidat får ud at at arbejde hos jer, og mindre på hvad i får ud af det.

Jeres medarbejdere er glade - vis det i en rekrutteringsvideo!

Hvem er bedre i stand til at forklare hvad der er så fantastisk ved jeres arbejdsplads som medarbejderne selv? Interviews med medarbejdere eller såkaldte testimonial videoer fungerer super godt af flere årsager. For det første så skaber det en høj grad af troværdighed og giver en rekrutteringsvideo dét ekstra. En udtalelse fra en medarbejder der tydeligvis er glad og stolt af at være en del af jeres virksomhed fungerer meget bedre end at i selv siger det. Vi mennesker stoler på når vi bliver anbefalet noget af andre. Det betyder at hvis vi ser en video med medarbejdere i en virksomhed der bruger noget af deres egen tid på at forklare om deres arbejdsplads, så stoler vi på at de mener det. Udover det så bliver der også sat ansigt på de mulige kollegaer som kandidaten vil få. Det giver kandidaten en tryghed og en meget bedre idé om hvilken type mennesker de kan forvente at stifte bekendtskab med.

Jeg skaber rammerne

Jeg tager gerne den kreative dirigentrolle når jeres nye rekrutteringsvideo skal tage form. Vores erfaring med video gør os i stand til at vide hvad der fungerer og hvad der ikke gør – og den er vi ikke bange for at tage i brug. Har i derfor brug for inputs til hvad en rekrutteringsvideo kan indeholde, så giver jeg gerne kreative indspark. Det vigtigste for os er, at målgruppen forstår hvem i er som virksomhed og hvad det vil sige at arbejde hos jer. Vi sørger for at jeres budskab skinner så godt igennem hos modtageren som muligt.

Testimonials video

En testimonial video er et stykke videoindhold der ofte bruges til branding eller reklame.

Læs mere