Læsetid: 3 min.

Tillykke – du står nu med et fuldstændig fantastisk stykke video content, der er klar til at brage derudaf på det store internet. Videoen har kostet blod, sved og tårer og resultatet er fremragende, men…

Jeg ser ofte deling af video på diverse kanaler, hvor en lille ændring havde haft stor betydning for resultatet. Vi taler her om små detaljer der for nogen giver sig selv, men andre ikke tillægger den store betydning. Derfor får du her nogle små, men betydelige tips du kan tage med når videoen skal skubbes ud.

Tip 1: Upload video direkte til facebook

Dette er et meget lavpraktisk, men utrolig vigtigt tip til facebook. Den spritnye video er allerede uploadet på jeres YouTube kanal. Herefter er det naturligvis fristende at dele YouTube linket på facebook. Vores erfaringer med denne form for deling er, at den ikke er hensigtsmæssig. Her er forklaringen:

Facebook er som de fleste ved eget af en vis Hr. Zuckerberg, mens YouTube (Verdens anden største søgemaskine) er ejet af Google. Det er relevant fordi, at hver gang facebook ser et link der sender deres brugere ud af deres platform og over på YouTube bliver opslaget nedprioriteret. Facebook er selvfølgelig interesseret i at fastholde deres brugere på facebook og derfor vil videoen ikke få den opmærksomhed den fortjener. I stedet anbefaler jeg at man uploader videoen separat på facebook. Videoen bliver i Facebooks hænder og resultatet bliver en video der performer langt bedre.

Tip 2: YouTube titler og beskrivelser

YouTube SEO er et relativt nyt begreb og handler kort og godt om den søgemaskineoptimering der skal laves på YouTube, for at blive fundet på de rigtige søgninger. Du har sikkert allerede gættet det, men YouTube SEO minder en del om almindelig søgemaskineoptimering. Grundbegreberne er de samme som på Google, blot i et mindre udviklet omfang. Her får du et par simple tips, der får dig godt i gang og et par basale tiltag at starte med, når man ligger en video på YouTube.

Tilbage til tip nr 1..

Der er flere forskellige knapper at skrue på når man skal ligge sin video op. Det er derfor ikke altid nemt at sige at noget er bedre at gøre end andet – i den ideelle verden havde vi jo styr på det hele. Derfor er dette tip et, som ikke tager lang tid og er nemt at implementere. Tippet er såkaldt ’’keyword frontloading’’. Keyword frontloading er i al sin enkelthed at man sørger for at have sit søgeord stående som det første i navnet på videoen (Title). Navnet er ikke en uvigtig faktor når man publicerer sit indhold på YouTube, lad os give et eksempel.

Har man lavet en video der viser hvordan du laver den perfekte Gin & Tonic kunne en Title meget vel se således ud:

’’Lær at lave verdens bedste Gin & Tonic’’

Søgeordet vi gerne vil rankere på her er ’’Gin & Tonic’’ og denne title er heller ikke helt forfærdelig. Dog ville man ved en hurtig ændring kunne optimere navnet og skabe resultater ved at bruge keyword frontloading. Efter optimeringen kunne videoens navn eksempelvis være ændret til følgende:

’’Gin & Tonic: Den bedste opskrift’’

Videre i teksten til tip nr. 2…

Udover frontloading, er længden (og indholdet) af en videos beskrivelse betydningsfuld. En optimal længde af en beskrivelse på YouTube ligger et sted mellem 100 og 200 ord. Det kan lyde af meget og tager tid ud af kalenderen, men her er hvorfor det er vigtigt. Beskrivelsen er en af de ting der i samarbejde med andre faktorer hjælper YouTube til at forstå indholdet af din video. Jo mere tekst du skriver, jo mere hjælper du derfor din video til at rankere.

Det er vigtigt at nævne at du ikke skal give dine guldkorn væk her. Eksempelvis: en video med 3 tips til hvordan man fjerner kalkpletter på badeværelset – Her er det vigtigt at beskrivelsen fortæller, hvad brugeren kan forvente at få af vide i videoen uden at sige noget om de konkrete tips. Grunden til dette er, at brugerne stadig skal være ’’tvunget’’ til at se videoen for at få dine tips, efter at have læst beskrivelsen.

Der er som sagt utrolig mange ting der spiller ind og har indflydelse på rankeringen af en video. Derfor kan man ikke nødvendigvis forvente at denne ændring ene og alene cementerer din plads på førstepladsen. Dog er man kommet et stykke af vejen ved at huske disse to små tip og tænke dem ind hver gang man ligger noget op.