Video er det ultimative våben mod manglende engagement fra dine brugere, dette er uanset om vi snakker annoncering eller blot organisk reach, men hvorfor? Forklaringen skal findes i facebooks ønsker for hvordan platformen bliver brugt. Facebook selv er nemlig dybt interesseret i at holde på brugerne så længe som muligt og en måde de kan gøre dette på er ved at fremhæve videomateriale. Video er bedre end billeder og tekst til at fastholde brugerne og dette kommer både facebook og dig til gode. Dette gør nemlig at video til sociale medier har nogle klare fordele i flere henseender. Eksempelvis er videoannoncer ofte billigere pr. klik end hvis annoncen brugte et statisk billede. I forhold til organisk rækkevidde bliver denne også forøget ved brug af videomateriale.

Video til sociale medier kan være mange forskellige ting og vi har lavet en del forskellige opgaver. Video er et dejligt fleksibelt produkt at arbejde med online og ofte kræver det ikke det store at tilpasse sit indhold til de forskellige kanaler. Vi har blandt andet leveret følgende til brug i sociale medier: 

– Reklamevideo
– Branding video
– Kampagnevideo
– Rekrutteringsvideo
– Instruktionsvideo

For at levere en god video der skal bruges til sociale medier kræver det at man ved hvad der fungerer og ikke fungerer. Der er nogle rent praktiske ting der er gode at tage højde for når man producerer denne type video. Derfor har vi nogle retningslinjer vi arbejder efter og dem får du her: 

Eksempler på æstetiskevideoer til sociale medier

Nothing found.

Vil du høre mere?

udfyld dine kontakt oplysninger, så kontakter Add Motion dig.

1.Gå efter at underholde, inspirere eller at uddanne

Hvori ligger værdien for dine seere? Dine seere stiller dig spørgsmålet ’’Whats in it for me?’’ og her skal du kunne svare prompte. Hvis ikke du ved hvorfor de skulle se videoen og hvad man får ud af det så ved brugerne det heller ikke. Vi sørger altid for, at der er en klar plan for hvad videoens overordnede formål er. Skal de eksempelvis uddannes i hvordan man bruger jeres produkt? eller måske inspireres til hvordan jeres produkt kan bruges i dagligdagen?.

2. Skab opmærksomhed

De første sekunder af en video er vitale i forhold til at fastholde seeren. Derfor sørger vi for at jeres video har en spændende start der giver lyst til at se mere.  Gør man ikke det risikerer man at seerne falder fra inden videoen er slut.

3. Lav en video der skal ses og ikke nødvendigvis høres

Video og lyd hænger sammen i de flestes hoveder og sådan fungerer det også det meste af tiden. På sociale medier er der dog nogle lidt andre spilleregler. Her skal du nemlig producere video der kan stå alene uden lyd. Størstedelen af video på sociale medier bliver set uden lyd og det er dette problem man skal komme i forkøbet. En måde det gøres på er ved eksempelvis at sørge for at underteksterne er timet og tilrettelagt. Glemmer man undertekster risikerer man altså at den store del der ser videoen uden lyd ikke fanger budskabet. En anden måde at geare ens video til et liv uden lyd er ved at bruge tekst i videoen. Mange videoer på sociale medier har succes fordi det er tekst animationer der forklarer budskabet i stedet for et menneske der taler.

4. Hold det kort

En video på sociale medier er kort (alt efter dit budskab). Vi har altid den optimale længde i mente når der skal produceres indhold til SoMe. Skal videoerne eksempelvis bruges i annoncering er det ikke hensigtsmæssigt at den er længere end 2 minutter. Ofte kan et budskab på video trænge igennem på langt kortere tid end man tænker. Derfor er det en kunst at begrænse sig og lave så god en video som muligt uden at den bliver flere timer lang.

Få et uforpligtende tilbud

Vi har fokus på et godt samarbejde, med en tæt og gennemsigtig dialog.